Πρώτο Εισαγωγικό Σεμινάριο

Η Επιτροπή για την Εκπαίδευση στην Ψυχιατρική Οργονοθεραπεία και Χαρακτηρανάλυση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του «Εισαγωγικού Σεμιναρίου Ψυχιατρικής Οργονοθεραπείας και Χαρακτηρανάλυσης». Πρόκειται για ένα σεμινάριο στο οποίο θα συζητηθούν η θεωρία και οι γενικές αρχές της μεθόδου θεραπείας των συγκινησιακών διαταραχών που ανέπτυξε ο Βίλχελμ Ράιχ. Θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη, όπου οι ανακαλύψεις του Ράιχ μελετώνται ευρέως και συνεχίζουν να τίθενται σε πρακτική εφαρμογή.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 27 μηνιαία μαθήματα που θα ξεκινήσουν στις 27 Ιανουαρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και θα διαρκέσουν ως τον Απρίλιο του 2015.

Η τριμελής εκπαιδευτική επιτροπή αποτελείται από ψυχίατρους οργονοθεραπευτές. Στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο θα διεξάγεται από τον ψυχίατρο Νάσο Τεόπουλο και στην Αθήνα από τον παιδοψυχίατρο Γιώργο Αργυρέα. Και οι δύο έχουν εκπαιδευτεί από το Αμερικανικό Κολέγιο Οργονομίας του οποίου ήταν κλινικοί συνεργάτες για περισσότερο από δέκα χρόνια. Ο ψυχίατρος Ρίτσαρντ Σουόρτσμαν θα συμμετάσχει μέσω τακτικά προγραμματισμένων διαδικτυακών σεμιναρίων. Έχει εκπαιδευτεί με τον Μόρτον Χέρσκοβιτς και τον Έλσγουορθ Μπέικερ, οι οποίοι ήταν μαθητές του Ράιχ. Ήταν επίσης διευθυντής του Ανώτερου Τεχνικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου (Advanced Technical Training Seminar) του Αμερικανικού Κολεγίου Οργονομίας για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Σήμερα είναι επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου Οργονομικής Επιστήμης (IOS) της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του σεμιναρίου είναι προϋπόθεση για τους γιατρούς και ψυχολόγους που επιθυμούν να γίνουν δεκτοί στο κλινικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα ακολουθήσει αμέσως μετά και θα εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ψυχιατρική οργονοθεραπεία και χαρακτηρανάλυση. Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στο Εισαγωγικό Σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ηλεκτρονική διεύθυνση: seminar@orgonetherapy.gr