Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας

Έναρξη: Ιανουάριος 2018

Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παρεμφερών κλάδων, είναι η Ψυχιατρική Οργονοθεραπεία, όπως την εισήγαγε και τη διαμόρφωσε ο μαθητής του Φρόιντ, ιατρός Βίλχελμ Ράιχ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψυχιατρικές και ψυχοσωματικές (βιοπαθητικές) διαταραχές, χωρίς να καταφεύγει απαραίτητα στη χρήση ψυχοδραστικών φαρμακευτικών ουσιών, δηλαδή των λεγόμενων ψυχοφαρμάκων.

Βασίζεται στην τεχνική της ανάλυσης του χαρακτήρα (χαρακτηρανάλυση) και στη βιοφυσική εργασία, δηλαδή στη μυϊκή επεξεργασία των εντάσεων και μυϊκών ακαμψιών του σώματος, οι οποίες δεσμεύουν και καταστέλλουν τις συγκινήσεις, αποτρέποντας έτσι τη βίωση, συνειδητοποίηση και λυτρωτική έκφρασή τους.

Για τους επιστήμονες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην Ψυχιατρική Οργονοθεραπεία και στην Χαρακτηρανάλυση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα εξαετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πληροί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης από την European Association of Body Psychotherapy (ΕΑΒΡ).

Απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές πιστοποιημένους από την European Psychotherapy Association (ΕΑΡ) και σε αποφοίτους ΑΕΙ ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Στο πρόγραμμα θα διδάξει ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Νάσος Τεόπουλος, εκπαιδευμένος στην ψυχοθεραπευτική τεχνική της οργονοθεραπείας στο Αμερικάνικο Κολέγιο Οργονομίας, του οποίου υπήρξε κλινικός συνεργάτης (clinical associate) μέχρι το 2011, και συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιατρικής Οργονομίας του Κολεγίου (1997-2011). Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ΕΔΩ.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail seminar@wilhelmreich.gr  ή στο τηλέφωνο 2107609080.