Εκδοτικό πρόγραμμα

«Άπαντα Βίλχελμ Ράιχ»

Οι εκδόσεις «Ρέω» έχουν εξασφαλίσει την εκδοτική συνεργασία του Καταπιστεύματος Νηπίων «Βίλχελμ Ράιχ» το οποίο χειρίζεται τα δικαιώματα για την έκδοση των βιβλίων του Ράιχ. Tην επιστημονική επιμέλεια της σειράς έχουν οι γιατροί και οργονοθεραπευτές Νάσος Τεόπουλος και Γιώργος Αργυρέας.

Προς το παρόν, έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία:

Το πάθος της νιότης: Αυτοβιογραφία 1897-1922

Το πάθος της νιότης: Αυτοβιογραφία 1897-1922

Συγκινησιακή πανούκλα: Μελέτες κοινωνικής παθολογίας

Συγκινησιακή πανούκλα: Μελέτες κοινωνικής παθολογίας

Πέρα από την ψυχολογία: Ημερολόγια και επιστολές 1934-1939

Πέρα από την ψυχολογία: Ημερολόγια και επιστολές 1934-1939

1) «Το πάθος της νιότης»: Το βιβλίο περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία καθώς και επιστολές και αποσπάσματα ημερολογίων του Ράιχ που καλύπτουν την περίοδο από τη γέννησή του μέχρι το 1922. (Στον συγκεκριμένο τόμο η επιστημονική επμέλεια είναι των γιατρών και οργονοθεραπευτών Γιώργου Αργυρέα, Τάνιας Ζώτου, Νάσου Τεόπουλου και Θεοδότας Χασάπη.)

2) Ο συλλογικός τόμος «Συγκινησιακή πανούκλα: Μελέτες κοινωνικής παθολογίας»: Περιέχει κείμενα του Βίλχελμ Ράιχ και των συνεργατών του Θίοντορ Γουλφ, Βάλτερ Χόπε, Γκούναρ Λάιστικοφ και Τσέστερ Ράφαελ, τα οποία έχουν σχέση με τη μάστιγα της ανθρωπότητας, τη «συγκινησιακή πανούκλα».

3) Ο δεύτερος τόμος της «αυτοβιογραφίας» του με τίτλο «Πέρα από την Ψυχολογία»: Περιέχει επιστολές και αποσπάσματα από τα προσωπικά του ημερολόγια που καλύπτουν την περίοδο 1934-1939, χρονιά που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπό έκδοση βρίσκεται το πιο σημαντικό έργο του Ράιχ: «Η ανακάλυψη της οργόνης». Ο πρώτος τόμος με τίτλο «Η λειτουργία του οργασμού» θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 και θα ακολουθήσει ο δεύτερος τόμος με τίτλο «Η Βιοπάθεια του Καρκίνου» (προβλεπόμενος χρόνος κυκλοφορίας 2016).

Επιδίωξη των εκδόσεων «Ρέω» είναι η έκδοση των σημαντικότερων βιβλίων του Βίλχελμ Ράιχ και η προσφορά τους στο ελληνικό κοινό σε νέες μεταφράσεις και επιστημονικά επιμελημένες εκδόσεις.

Αν ψάχνετε κάποιο από τα βιβλία του Ράιχ και δεν μπορείτε να το εντοπίσετε στα βιβλιοπωλεία, επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις «Ρέω» να σας βοηθήσουν. Είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση books@reo.gr είτε τηλεφωνικά στο 210-760-9080.