Βιογραφικά

Υπεύθυνος του διαδικτυακού τόπου και συγγραφέας των ανυπόγραφων άρθρων είναι ο ψυχίατρος και ομοιοπαθητικός Νάσος Τεόπουλος

Νάσος Τεόπουλος

Nassos Teopoulos

Ακαδημαϊκοί τίτλοι και σπουδές: Πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1980). Πτυχίο ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1988) και τίτλος ειδικότητας στην ψυχιατρική (1995). Πτυχίο ομοιοπαθητικής ιατρικής, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και της Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (1995). Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπευτική τεχνική της οργονοθεραπείας από το Αμερικάνικο Κολέγιο Οργονομίας του οποίου υπήρξε κλινικός συνεργάτης (clinical associate) μέχρι το 2011 συμμετέχοντας στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιατρικής Οργονομίας του Κολεγίου (1997-2011). Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της «Εκπαιδευτικής Επιτροπής Ψυχιατρικής Οργονοθεραπείας και Χαρακτηρανάλυσης» και φοιτητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού.

Από το 2002 διευθύνει το εργαστήριο βιοφυσικής και μικροσκοπικής έρευνας, στο οποίο μελετά και επαναλαμβάνει το πειραματικό έργο του ψυχίατρου και φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως οργονοθεραπευτής και ομοιοπαθητικός. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη θεωρία του πολυμορφισμού (Γκούνθερ Εντερλάιν) και της βιογένεσης, στον κυτταρικό θάνατο των ερυθρών αιμοσφαιρίων (απόπτωση) και στο έργο άλλων ερευνητών με συναφές περιεχόμενο (Γκαστόν Νεσάν, Γκίτε Τζένσεν).


Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μικροσκοπικής Έρευνας (ΕΜΕ) είναι η κ. Δέσποινα Μαλκότση

Δέσποινα Μαλκότση

Despina Malkotsi

Ακαδημαϊκοί τίτλοι και σπουδές: Πτυχίο του Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων από το ΤΕΙ Λάρισας (1981).  Πτυχίο Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολή της ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης (1985). Εκπαίδευση σε τεχνικές που εφαρμόζονται στην ηλεκτρονική μικροσκοπία στο τμήμα κτηνιατρικής του ΑΠΘ (1989). Παρακολούθησε επιμορφωτικά προγράμματα 80 ωρών στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Τεχνολογία και πληροφόρηση – Σύγχρονα Λειτουργικά Συστήματα» (1999). Πτυχίο Θεολογίας από τη Θεολογική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2012). Εργάστηκε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της κλινικής «Άγιος Λουκάς» στη Θεσσαλονίκη (1981). Και στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Μικροβιολογικό και Παθολογοανατομικό Εργαστήριο (1982-1994). Συμμετείχε σε εργασία με θέμα: «Μελέτη των NORS σε υπερπλασία και αδενοκαρκίνωμα ενδομητρίου» στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε ημερίδες σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και ως επιμορφώτρια σε θέματα «Δειγματικής Διδασκαλίας». Παρακολούθησε σεμινάρια Αγωγής Υγείας, Ερευνητικών Εργασιών και υλοποίησε αντίστοιχα προγράμματα. Είναι καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση (Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια) από το 1994.