Οι θεωρίες του Βίλχελμ Ράιχ υπό το φως της σύγχρονης επιστήμης

Ελληνικά | English

Επιδιώξεις

Τα κίνητρα της δημιουργίας αυτού του δικτυακού τόπου επικεντρώνονται σε τέσσερις επιδιώξεις:

Να καταθέσουμε μια σύγχρονη κριτική προσέγγιση στο έργο του Βίλχελμ Ράιχ, τόσο μέσα από τη συγκριτική μελέτη και άλλων γνωστικών πεδίων όπως π.χ. των φυσικών επιστημών, της επιστημολογίας, της φιλοσοφίας κ.ά. (θεωρητική διερεύνηση) όσο και με την εργαστηριακή έρευνα του πειραματικού έργου του (πειραματική διερεύνηση).

2 Να αναδείξουμε το πολύπλευρο έργο του φυσικού επιστήμονα Βίλχελμ Ράιχ και τη συνεισφορά του σε πολλούς και διαφορετικούς γνωσιακούς τομείς (ψυχολογία, κοινωνιολογία, φυσική, κοσμολογία, βιολογικές επιστήμες) χωρίς να διολισθήσουμε στην προσωπολατρεία και στην άκριτη και ιδεοληπτική αποδοχή των πειραματικών του ευρημάτων και των θεωρητικών του υποθέσεων ή στη στείρα και στερεότυπη επανάληψη των απόψεών του. Για τον λόγο αυτό, στο αριστερό κατακόρυφο μενού της σελίδας επιλέξαμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εργογραφία του Βίλχελμ Ράιχ και άλλων μελετητών της Οργονομίας που αφενός αναδεικνύουν το πλούσιο έργο του και αφετέρου θα αποτελέσουν το εφαλτήριο της δικής μας έρευνας.

Να προβάλλουμε και να διαδώσουμε το έργο του Βίλχελμ Ράιχ στο ευρύ κοινό και να διασώσουμε την κληρονομιά του ώστε να είναι προσιτή και στις επόμενες γενιές. Στην προσπάθειά μας αυτή αναλάβαμε τις εξής πρωτοβουλίες:

α. Με τη συγχρηματοδότηση του παιδοψυχίατρου και οργονοθεραπευτή Γιώργου Αργυρέα και τη συνεργασία των Εκδόσεων Ρέω, ξεκινήσαμε την επανέκδοση των σημαντικότερων έργων του Ράιχ με νέες και επιστημονικά επιμελημένες μεταφράσεις. Το όλο αυτό εγχείρημα πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Βίλχελμ Ράιχ που έχει και τα εκδοτικά δικαιώματα όλων των γραπτών και των ντοκουμέντων του Ράιχ.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΔΩ »


video 1
Βίντεο: Ψυχιατρική οργονοθεραπεία νηπίων

video 2
Βίντεο: Ψυχιατρική οργονοθεραπεία ενηλίκων

video 3
Βίντεο: Βιόντα και βιογένεση, του δρ. ΝτεΜέο

video 4
Βίντεο: Η δραστικότητα του συσσωρευτή οργόνης όπως αποδεικνύεται από το Τεστ Αίματος Ράιχ

video 7
Βίντεο: Το φαινόμενο της φωταύγειας του οργοενεργειακού πεδίου

video 6
Βίντεο: Το δικαίωμα στη γνώση. Η ιστορική εξέλιξη του έργου του Βίλχελμ Ράιχ


video 5
Η 1η φωτογραφική απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος του διεγερμένου οργονικού πεδίου
Η οργονική ενέργεια φωτοβολεί σε μια λυχνία κενού πίεσης 0,5 μικρών. Η φωτογραφία κοσμεί το εξώφυλλο της αρχικής έκδοσης του βιβλίου «Ο συσσωρευτής οργόνης: Η επιστημονική και ιατρική του χρήση».